Houten vloeren Eindhoven
Extra brede houten vloeren

8 Extra, super brede houten vloeren Eindhoven

brede vloerdelen eindhoven

Fairwood heeft massieve houten vloeren tot wel 30 cm breedte. Bij grenen houten vloeren of douglas houten vloeren kunnen de massieve planken zelfs nog breder worden geleverd.

Lamelplanken heeft Fairwood in breedtes van 18 cm - 22 cm - 24 cm - 26 cm en 28 cm.

Bovenstaande lamelplanken kunnen nog zwevend worden gelegd.

Breedtes van 20 cm en breder in massieve houten vloeren raden wij echter aan om te verlijmen. De werking van de individuele planken zal te groot zijn voor de spanveren.

Houten vloeren Eindhoven:
Houten vloeren roken

9 Wilt u uw houten vloer licht gerookt of donker gerookt ?

gerookte houten vloeren eindhoven

In eikenhout zit tannine of looizuur. Door deze inhoudsstof van eiken in aanraking te brengen met amoniak, worden de eiken planken van uw houten vloer donkerder bruin.

Aangezien het roken van houten vloeren een natuurlijk proces is is de uitstraling van het roken op de houten vloer ook zeer natuurgetrouw. Bij het kleuren van de houten vloeren met een kleurpigment kunnen we zien dat de houten vloer bewerkt is, terwijl bij het roken van de houten vloeren eerder lijkt of de kleur bij het hout hoort.

Hoe langer we de tannine van het eikenhout in aanraking laten met de amoniak damp, hoe donkerder de houten vloer gaat worden. Licht gerookt of donker gerookte houten vloeren dus.   

Houten vloeren Eindhoven:
Houten vloeren whitewash

10 Dekkend witte whitewash of half-dekkend whitewash houten vloeren ?

whitewash vloeren eindhoven

Houten vloeren worden door Fairwood in de olie gezet. Wanneer we nu zorgen dat het witpigment zo dik wordt dat de houten vloer de witte kleurstof niet meer opneemt, spreken we van whitewash. Het witte kleurpigment blijft a.h.w. als een sluier op de houten vloer liggen.

Bij de hierboven geschilderde whitewash kunt u nog wel de orginele houtkleur en de houttekening door het wit zien schemeren. De houten vloer is half-dekkend whitewash.

Sommige klanten willen echter de houttekening en de originele houtkleur niet meer herkennen. Zij willen de houten vloeren dekkend whitewash.

Voor hen behandelen we de houten vloer eerst met een witteloogbeits waarna de houten vloer wordt behandeld met whitewash.

Houten vloeren Eindhoven:
Houten vloeren verouderd

11 Oude houten vloeren geven de doorleefde uitstraling aan de houten vloer

oude verouderde houten vloeren eindhoven

Houten vloeren moeten de sfeer in uw woning brengen. Veel klanten willen de niet de sfeer van een nieuwe pasgelegde houten vloer, maar willen de uitstraling dat de houten vloeren al tientallen jaren in de woning hebben gelegen.

Feitelijk willen ze oudhout. Het probleem is echter dat we onze woingen verwarmen met CV en vloerverwarming.

Echt oudhout is alleen door de natuur gedroogd. De natuur droogt de planken van uw houten vloer echter niet verder dan een houtvochtpercentage van ca 16%.  Om de werking van de planken in toom te houden in een huidige woning moeten de planken echter worden teruggedroogd tot een houtvochtpercentage van ca. 10 %.

Vandaar dat er veel houten vloeren worden oud gemaakt. Deze houten vloeren zijn wel op de juiste manier gedroogd. Het oud maken wordt gedaan door de vellingen aan de zijkant van de planken te schrapren en door dutsen en beschadigingen te maken aan de brede oppervlakte an de planken.

Page 4 of 5 1 234 5»

Fairwood Houten Vloeren   


houten vloeren eindhoven houten vloeren eindhoven leggen houten vloeren eindhoven lak of olie houten vloeren eindhoven parketlegger houten vloeren eindhoven massief of lamelparket houten vloeren  houten vloeren eindhoven plankenvloeren of parket houten vloeren eindhoven massieve houten vloeren houten vloeren eindhoven combiplanken houten vloeren eindhoven prijzen

Openingstijden
Houten vloeren


  • Maandag:     8.30h - 17.00h
  • Dinsdag :     8.30h - 17.00h
  • Woensdag:  8.30h - 17.00h
  • Donderdag: 8.30h - 17.00h
  • Vrijdag:         8.30h - 17.00h
  • Zaterdag:   10.00h - 16.00h (binnenkomsttijd)
  • Zondag:       Gesloten

Voor openingstijden tijdens vakanties en feestdagen: Openingstijden

fairwood

Adres:     Stephensonstraat 16
Plaats:     4004 JA - Tiel
Tel:          +31 (0)344-640035
FAX:        +31 (0)344-640021
E-mail:     info@fairwood.nl